Hier vind je interessante dingen die je zo maar kunt downloaden. Laat me weten wat je er van vindt.


Mijn bijdrage in de jubileumkrant van de 100-jarige Fotobond: "De kunst van het afleren" 

Jubileumkrant
PDF – 93,7 KB 426 downloads
Rating: 5 sterren
1 stem

Een lezing over 100 jaar fotoboeken in Nederland - bijgewerkte versie vanaf 1/1/2022 (vorige versie werd bijna 300 keer gedownload)

Deze lezing is ook heel geschikt als avondvullend programma bij je fotoclub of ander cultureel geïnteresseerd gezelschap. Ik beschik over de fysieke exemplaren van de besproken boeken. Ik neem een selectie mee naar de lezing. Het maakt het heel boeiend hier in te kunnen bladeren. Laat maar weten of hiervoor interesse bestaat.

Het Fotoboek
PDF – 9,7 MB 641 downloads
Rating: 5 sterren
1 stem

Een lezing over het iconische fotoboek van Robert Frank "The Americans". Naast een inleiding op dit boek met achtergronden inspireert deze lezing om zelf aan de slag te gaan. Maak een eigen verslag van je stad of land dat je bezoekt aan de hand van dit boek. Je gebruikt  het als een kader en leidraad voor de selectie van onderwerpen. Je reisfotografie zal daardoor zeker verbeteren. Ik geef in deze lezing een aantal voorbeelden van mijn eigen resultaten van een reis naar de VS en mijn verblijf in Cambodja. Ook voor fotoclubs is dit een interessante uitdaging om gezamenlijk uit te voeren. Zoek je daarbij support, dan kun je mij benaderen. Ik ben zeker ook geïnteresseerd in jullie resultaten. Veel succes er mee.

 

The Americans
PDF – 8,9 MB 665 downloads
Rating: 5 sterren
1 stem