Projecten


De Amsterdammers

“De Amsterdammers”  liggen voor (bij) Pampus

 

Na 5 jaar fotograferen is het zover: Het boek “De Amsterdammers” is er en ligt in De boekhandel van Pampus aan de Van Eesterenlaan 17 in Amsterdam.

Het is een boek met een visie op de hedendaagse samenleving in onze stad, over lief  en leed, over de Biro en de Fatbike, over rijkdom en armoede, over zwart en wit. Kortom over alles wat je ziet als je tenminste kijkt.

En dit alles naar het voorbeeld van het iconische boek “The Americans” van Robert Frank van 70 jaar geleden, maar dan vertaald naar het Amsterdam van nu. Een boek voor fotografieliefhebbers en iedereen die van Amsterdam houdt.

Als je niet over "The Americans" beschikt kijk dan op robert_frank_-_the_americans.pdf (wordpress.com) voor de vergelijking.

Verkoopprijs € 27,50 (ook te bestellen in mijn webshop)


Perfect Match

100 handschoenen in 10 weken raapte ik op en daarvan bracht ik er 52 samen in een boek. Dit boek (drukwerk en design door https://www.robstolk.nl/drukwerk/Rob Stolk Amsterdam) werd succesvol gepresenteerd in december 2017. Elk boek bevat één van de handschoenen en een gesigneerde print. Er zijn nog maar enkele exemplaren te koop. Je kunt een bestelling plaatsen in de webshop. Ik neem dan contact met je op over de aflevering.

Om een indruk te krijgen van dit boek is een versie op Blurb gemaakt. Zie hieronder. Deze is alleen als dummy gebruikt. Druktechnisch is deze van  beduidend  lagere kwaliteit dan het echte boek. Er zijn nog enkele exemplaren van dit boek te koop die tegen een speciale prijs in de webshop worden aangeboden.


Naar Robert Frank

Geïnspireerd door Robert Frank's boek The Americans uit 1958, heb ik een aantal boeken gemaakt die je hieronder kunt inzien:

The Americans 2.X


The Cambodians


De Amsterdammers 

Boek is beschikbaar en kan besteld worden in de Webshop

 


Covid-19 Dagboek 1e golf

Persoonlijke ervaringen en observaties gedurende het eerste halfjaar 2020 toen Nederland (en de wereld) met de pandemie kennismaakte.