Projecten


1019Deelgenoten

In het stadsdeel Oostelijk Havengebied is de buurtcoöperatie "De Eester" werkzaam. Een aantal initiatieven werden hier ontplooid. Eén er van is 1019deelt, een groepsapp die nog steeds groeit en momenteel een kleine 500 deelnemers telt. In deze app bieden deelnemers spullen aan die zij niet langer hoeven te gebruiken en vragen anderen om spullen die ze nodig hebben. Heel circulair dus en dit alles zonder dat er betaald wordt. De app neemt een steeds belangrijkere plaats in, ze verbindt en brengt gezelligheid. Natuurlijk komen er berichten langs die er niet thuishoren en daarop wordt dan ook steevast gecorrigeerd. Kortom een levendig geheel, maar ................ tot dusver zonder gezicht. Daar komt verandering in. Ik heb het project "1019deelgenoten" opgestart en ga proberen in één jaar tijd, ca 100 deelnemers te portretteren. Het resultaat zou een fraai boek kunnen worden. Hieronder staan een paar voorbeelden van hoe je foto eruit zou kunnen zien.

Wil je meedoen en woon je in 1019 laat dan een berichtje achter.  


Perfect Match

100 handschoenen in 10 weken raapte ik op en daarvan bracht ik er 52 samen in een boek. Dit boek (drukwerk en design door https://www.robstolk.nl/drukwerk/Rob Stolk Amsterdam) werd succesvol gepresenteerd in december 2017. Elk boek bevat één van de handschoenen en een gesigneerde print. Er zijn nog maar enkele exemplaren te koop. Je kunt een bestelling plaatsen in de webshop. Ik neem dan contact met je op over de aflevering.

Om een indruk te krijgen van dit boek is een versie op Blurb gemaakt. Zie hieronder. Deze is alleen als dummy gebruikt. Druktechnisch is deze van  beduidend  lagere kwaliteit dan het echte boek. Er zijn nog enkele exemplaren van dit boek te koop die tegen een speciale prijs in de webshop worden aangeboden.


Naar Robert Frank

Geïnspireerd door Robert Frank's boek The Americans uit 1958, heb ik een aantal boeken gemaakt die je hieronder kunt inzien:

The Americans 2.X


The Cambodians


De Amsterdammers 

Boek is beschikbaar en kan besteld worden in de Webshop

 


Covid-19 Dagboek 1e golf

Persoonlijke ervaringen en observaties gedurende het eerste halfjaar 2020 toen Nederland (en de wereld) met de pandemie kennismaakte.