7 juni 2024

Het project "1019 deelgenoten" komt een beetje op stoom. Zo'n kleine 20 deelnemers hebben inmiddels hun gezicht gegeven aan deze app. De voorbeelden staan op deze site onder "projecten". Maar dat zijn er nog lang geen 100! Als je het leuk vindt om mee te doen, laat dan een berichtje achter. Ik maak dan een afspraak met je. Hier een paar voorbeelden:

 


9 april 2024

"De Amsterdammers" ligt weer in de Boekwinkel van Pampus aan de C. van Eesterenlaan in Amsterdam. Deze 2e druk kan natuurlijk ook rechtstreeks bij mij via deze site besteld worden. Op verzoek zal ik hem ook voor je signeren.


6 april 2024

Veiling voor inrichting buurtcoöperatie De Eester is een succes!

Leuk om te zien dat op de door mij gedoneerde werken flink werd geboden. Onderstaande foto's werden geveild voor respectievelijk € 300, € 150 en € 50.

Voor het laatste exemplaar van de eerste druk van "De Amsterdammers"  werd € 75 geboden.


Boek "De Amsterdammers" wordt herdrukt !

Enigszins verbaasd hoe snel  het boek zijn weg naar de liefhebbers heeft gevonden. Natuurlijk een zorg minder, maar misschien toch te voorzichtig geweest met het bepalen van de oplage. Daarom stel ik de vraag open of ik een herdruk zal moeten laten maken. Daarvoor hoor ik graag wie er alsnog een exemplaar zou willen hebben. Laat een reactie achter op deze site of stuur me een mailtje louis.visseren@gmail.com

Vanaf heden  kan het boek weer besteld worden. Graag via de Webshop van deze site.

6 april 2024


Lezing "Van The Americans naar De Amsterdammers" voor Afdeling Kennemerland van de Nationale Fotobond.

Wanneer:  op 4 maart 2024 om 20:00

Waar:  ’t Rietland in Badhoevedorp. Christiaan Huygensstraat 

Aanmelding is verplicht en alleen voor leden van de Fotobond


"De Amsterdammers" wordt goed ontvangen

Collega's zijn enthousiast over het nieuwe boek.

Lees hier het commentaar dat ik van fotograaf Armando Jongejan mocht ontvangen:

"Het is echt een heel gaaf en inspirerend boek geworden. 

Het is duidelijk dat dit veel voorbereiding en doorzettingsvermogen heeft gekost om dit tijdsdocument te maken van een stad met prachtige mensen.

Gelukkig is er veel veranderd ten opzichte van 70 jaar geleden, maar foto 47 laat helaas zien dat we er nog lang niet zijn...

Naast de overeenkomsten met het origineel heb je de mensen ook op een respectvolle manier in beeld gebracht. Je doet je inspiratiebron recht aan!"

Fotografieliefhebber en amateurfotograaf Frans de Boer uit Breda stuurde mij het volgende:

"Een kloek boek, dat op de koffietafel van de makelaar en de notaris pas zal schitteren als je € 50 op de prijs erbij doet.

Mensen staan soms ontroerend mooi in het Amsterdamse decor.

Na het lezen van je introductie en het zien van de foto’s wilde ik vooral het boek van Robert Frank zelf er naast kunnen houden. Uiteindelijk heb ik een digitale versie gevonden op internet. Dat maakt je boek wel nog interessanter en je keuzes begrijpelijker..

 Ik heb plezier beleefd aan je boek en dat plezier nam nog toe toen ik je inspiratiebron er langs kon leggen"

Ook amateurfotograaf Ans Janssen laat weten:

Gisteravond je boek mogen ontvangen. Heb het net helemaal bekeken en de digitale versie van Robert Frank ernaast gehouden.

Ik vind het prachtige foto's en je keuzes kan ik goed begrijpen. Je hebt de mensen heel respectvol gefotografeerd.

 

 PS Je kunt op robert_frank_-_the_americans.pdf (wordpress.com)   de originele foto's bekijken.


“De Amsterdammers”  liggen voor (bij) Pampus

 

Na 5 jaar fotograferen is het zover: Het boek “De Amsterdammers” is er en ligt in De boekhandel van Pampus aan de Van Eesterenlaan 17 in Amsterdam.

Het is een boek met een visie op de hedendaagse samenleving in onze stad, over vreugde  en rouw, over de Biro en de Fatbike, over rijkdom en armoede, over zwart en wit. Kortom over wat je ziet als je kijkt.

En dit alles naar het voorbeeld van het iconische boek “The Americans” van Robert Frank van 70 jaar geleden, maar dan vertaald naar het Amsterdam van nu. Een boek voor fotografieliefhebbers en iedereen die van Amsterdam houdt.

Verkoopprijs € 27,50

 

Je kunt het boek ook bestellen in  mijn webshop.


Vernieuwde aandacht voor  mijn project "Perfect Match"

Het door mij in 2018 uitgebrachte boek "Perfect Match" ligt op dit moment tentoongesteld in het Museum Bonnefanten in Maastricht. Bij toeval ontmoette ik in de zomer van 2023 de mail-art kunstenaar Rod Summers, die zijn project Visual Experimental Concrete in het Bonnefanten exposeert. Mail-Art houdt zich bezig met het uitwisselen van fysieke objecten, waarbij de uitwisseling zelf het kunstwerk vormt.  Deze in hoge mate conceptuele kunstvorm houdt Rod Summers al zijn leven lang bezig door met duizenden kunstenaar wereldwijd objecten uit te wisselen. Het door mij aan hem toegestuurde boek "Perfect Match" hoort vanaf nu ook tot zijn collectie. Nog te zien tot 1 oktober 2024 in Bonnefanten.

 


Ik ben begonnen met boekbesprekingen op deze site te plaatsen:

Ik bespreek boeken in kleine verzamelingen, waarbij ik een gemeenschappelijk uitgangspunt kies. Laat me maar weten wat je hiervan vindt.


Ben je het eens met de uitspraak: Een foto moet ergens over gaan.

Bekijk resultaten

Reactie plaatsen

Reacties

miecke oosterman
3 jaar geleden

ben het volmondig mee eens, daarom zou ik leuk vinden om weer een workshop bij u te volgen.